2014. július 20., vasárnap

Ezüstfa rózsaszínnel

Ez a fa 86 ággal készült és kb 3600 szem gyöngy van rajta. Ezüst színű drótra fűztem a gyöngyöket és egy rózsaszínű kaspóba raktam. Ehhez hasonló fát készítettem már zen kertbe is és üvegtányérba megrendelésre.

A színeknek nagy hatása van az életünkre.
Mit is jelent a rózsaszín:
    A monda szerint a rózsát -amely eredetileg fehér volt- a tövisébe lépő Vénusz istennő vére festette rózsaszínre. Az ókori Rómában jelentése a megújhodás volt és már akkor a szerelem virágát tisztelték benne. A kereszténységben Mária virágát szimbolizálta, illetve a vadrózsa öt szirma Jézus sebeit jelenítette meg.  Nem véletlen e szín vérrel való kapcsolata, hiszen a véredényekkel átszőtt emberi bőr is rózsaszínű. Így közvetve az embert, az emberi létet szimbolizálja kezdve a babarózsaszín csecsemőktől a púderrózsaszín nagymamákig.
tiszta, romantikus szerelem színe, szemben a vörössel, mely a szexualitást sugározza. A férfiak szemében a rózsaszín a lágyságot, tisztaságot jelképezi, az intimitást és a nőiességet. Emellett a ragaszkodás, az együttérzés, az idealizmus és a hála jelentését is magában hordozza.
Bár e szín használata a lakásdekorációban rögtön a lányszobákat sugallja, a felhasználási területe jóval tágabb határok közt mozoghat. Hatása függ az árnyalatától, a halványabb, pasztellrózsaszín megnyugtató, pihentető, csökkenti az agresszivitást, ezért gyerekszobában kiválóan alkalmazható. Ezzel szemben erőteljesebb tónusai izgatóak, magabiztosságot sugallnak. Extravagáns irodánk lehet, ha ezt a színt üveggel vagy fémmel párosítjuk.

24 cm magas.
Gyöngyfa bármilyen magasságba, színbe megrendelhető, akár az ágak száma is meghatározható.
Személyesen is megtekinthetőek előzetes egyeztetéssel.
baraczne@gmail.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése