2014. augusztus 24., vasárnap

Sárga fény- életfa

Ez a fa 75 ággal és 3 180 szem gyönggyel készült. Ez a színű gyöngy egy új szerzemény, nagyon élveztem a vele való dolgozást mert csodálatos gondolatok jártak át. Igazi élmény volt.
Mit is jelentenek a színek?
 Sárga szín             
A sárga a nap, a fény és az optimizmus színe, mely felfrissít, tevékenységre serkent és megfoszt a félelemtől. Megőrzi az éberséget, fokozza a koncentrációt, az alkotókézséget és bölcsességet jelképez. Ösztönzi a motorikát, fontos jellemzője a kommunikációs készség (a postaládák is sárga színűek). A falon vagy máshol a lakásban pozitívan hat a közérzetre. A sárga szín kitűnő hatással van a légzőszervekre, segítséget nyújt a pszichoszomatikus tünetek kezeléséhez, vérnyomásfokozó, serkenti a pulzust és gyorsabbá teszi a légzést. Kellemesen hat az idegrendszerre. A sárga szín leggyakoribb árnyalatai: zavaros sárga (nyugtató, gondolkodásra késztető), élénksárga (élénkség, merészség, felszabadultság), olíva sárga (komor hangulat) és citromsárga (éberség, élénkség, fürgeség, tökélességre való törekvés). 

Zöld szín              
Az egészség színeként is emlegetik. A zöld színnel próbálják gyógyítani az idegkimerültséget és hisztériát, mert nyugtató hatással van az idegrendszere, a kimerültségnél is hatékony, mérsékeli a migrénes fejfájást. A zöld fényt az jellemzi, hogy tágítja a hajszálereket, vérnyomáscsökkentő, serkenti a belső nedvkiválasztást. Másrészt pedig a békesség, nyugalom, pihenés, elmélkedés színe. Szimbolikus jelentése kihat az ember hangulatára, megnyugtatja és ellazítja. Az egyensúlyérzet jelképe. Mivel nyugtató hatású, használata a fürdőszobában és a hálószobában a legmegfelelőbb; akár növényzet formájában is. A pirossal ellentétes hatású; csökkenti a vérnyomást, megnyugtatja az idegrendszert és a migrénes fejfájást, személyes egyensúlyt teremt, megszünteti a kimerültséget és álmatlanságot, és tágítja a hajszálereket.


20 cm magas.
Gyöngyfa bármilyen magasságba, színbe megrendelhető, akár az ágak száma is meghatározható.
Személyesen is megtekinthetőek előzetes egyeztetéssel.
baraczne@gmail.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése