2014. augusztus 3., vasárnap

Szenvedély

Ezt a fát is megrendelésre készítettem nem is olyan rég.
A fa 80 ágas és 2 900 szem gyöngy van rajta. Nagyon sokszor nem is gondolunk arra mennyi mindent jelentenek a színek az életünkbe. Sokat dob a hangulatunkon, ha szép színes dolgokkal vesszük magunkat körül. Nekem személy szerint a fák az életet jelentik, talán ezért is készítek fákat.Ez a fa kissé őszies színeket tartalmaz, de attól függetlenül vidám.
Mit is jelentenek a színek?

Piros szín  
A piros szín optimista, aktív tevékenységre serkentő, a forróság, mozgás, harc, szenvedélyes élet színe. A legemberibb kifejezőeszköz, extrovertált szín, amely az élet teljességével, a bátorsággal, áldozatkészséggel, szeretettel, erős érzelmekkel és szenvedélyes cselekedetekkel függ össze. A piros szín senkit sem hagy hidegen. Szeretheti, gyűlölheti, de a piros szín mellett nehezen marad közömbös.
A piros szín növeli az izomtónust, serkenti a pulzust, növeli a vérnyomást, az adrenalin-kiválasztást és a májműködést. Elmélyíti a lélegzést. Fejfájást is okozhat, használata nem javasolt gyorsan haragra gerjedő és érzelmileg nem stabil személyek esetében.


Narancssárga szín 
A narancssárga szín sugárzó, fényes, a tűz és a nap melegségének színe. A napnyugtára vagy naplementére, az ízletes gyümölcsökre, mint a mandarin, narancs… asszociál. Az indiánoknak a bátorságot és az áldozatkészséget jelképezi. Nem olyan agresszív és szenvedélyes, mint a piros, de kellemes, vidám érzelemserkentő szín, mely segít a fáradtság leküzdésében. A felsorolt jellegzetességek miatt kiegészítő segítséget nyújt a depresszió gyógyításához. A narancssárga szín, a melegség, nagylelkűség kifejezőeszköze, könnyed és játékos. Étvágygerjesztő és segítséget nyújt a reggeli felkeléshez.
A narancssárga szín erősíti a tüdőt, hasnyálmirigyet és a lépet valamint serkenti a szívműködést. Jó hatással van az emésztésre, étvágygerjesztő, megnyugtathat vagy nyugtalaníthat. Ez a szín gátolhatja az érzelmeket, bizonyos egyénekre viszont nyomasztóan hathat. Az összes narancssárga árnyalatnak azonos a jelentése és hatása, csupán a túlsúlyban lévő összetevőtől (sárga vagy poros) függ.

A fa 20 cm magas. Ekkora fát 4 500 Ft-ért készítek plusz postaköltség.
Gyöngyfa bármilyen magasságba, színbe megrendelhető, akár az ágak száma is meghatározható.
Személyesen is megtekinthetőek előzetes egyeztetéssel.
baraczne@gmail.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése