2014. szeptember 14., vasárnap

Fura kéttörzsű-Életfa

Ez a fa is 72 ággal készült és 3 024 szem gyöngy van rajta. Narancssárga és zöld színű gyönggyel készítettem ezt az érdekes fát. Utazásaim során láttam ehhez hasonló fákat az erdősávoknál,valahogy nagyon megfogta a fantáziámat és úgy éreztem el kell egy ilyet készítenem.

Mit is jelentenek a színek?

Narancssárga szín A narancssárga szín sugárzó, fényes, a tűz és a nap melegségének színe. A napnyugtára vagy naplementére, az ízletes gyümölcsökre, mint a mandarin, narancs… asszociál. Az indiánoknak a bátorságot és az áldozatkészséget jelképezi. Nem olyan agresszív és szenvedélyes, mint a piros, de kellemes, vidám érzelemserkentő szín, mely segít a fáradtság leküzdésében. A felsorolt jellegzetességek miatt kiegészítő segítséget nyújt a depresszió gyógyításához. A narancssárga szín, a melegség, nagylelkűség kifejezőeszköze, könnyed és játékos. Étvágygerjesztő és segítséget nyújt a reggeli felkeléshez.
A narancssárga szín erősíti a tüdőt, hasnyálmirigyet és a lépet valamint serkenti a szívműködést. Jó hatással van az emésztésre, étvágygerjesztő, megnyugtathat, vagy nyugtalaníthat. Ez a szín gátolhatja az érzelmeket, bizonyos egyénekre viszont nyomasztóan hathat. Az összes narancssárga árnyalatnak azonos a jelentése és hatása, csupán a túlsúlyban lévő összetevőtől (sárga vagy poros)függ.

Zöld szín               
Az egészség színeként is emlegetik. A zöld színnel próbálják gyógyítani az idegkimerültséget és hisztériát, mert nyugtató hatással van az idegrendszere, a kimerültségnél is hatékony, mérsékeli a migrénes fejfájást. A zöld fényt az jellemzi, hogy tágítja a hajszálereket, vérnyomáscsökkentő, serkenti a belső nedvkiválasztást. Másrészt pedig a békesség, nyugalom, pihenés, elmélkedés színe. Szimbolikus jelentése kihat az ember hangulatára, megnyugtatja és ellazítja. Az egyensúlyérzet jelképe. Mivel nyugtató hatású, használata a fürdőszobában és a hálószobában a legmegfelelőbb; akár növényzet formájában is. A pirossal ellentétes hatású; csökkenti a vérnyomást, megnyugtatja az idegrendszert és a migrénes fejfájást, személyes egyensúlyt teremt, megszünteti a kimerültséget és álmatlanságot, és tágítja a hajszálereket.


20 cm magas.
Gyöngyfa bármilyen magasságba, színbe megrendelhető, akár az ágak száma is meghatározható.
Személyesen is megtekinthetőek előzetes egyeztetéssel. Ha sürgős mindig vannak kész fáim amelyekről tudok képeket küldeni.
baraczne@gmail.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése